« terug naar vorige pagina

Reisvaccinaties

Reizigers advisering
Als u voor vakantie of voor zaken naar een verre bestemming reist, is het verstandig dat u rekening houdt met de medische problemen die u daar kunt tegenkomen. Ook is het van belang na te gaan of er inentingen geadviseerd zijn voor deze regio.

Persoonlijk advies
Voor informatie over inentingen en adviezen inzake uw reisbestemming kunt u onderstaande vragenlijst invullen. Doe dit ruim van tevoren (minimaal 2,5 weken voor vertrek). Binnen 7 werkdagen wordt er telefonisch contact met u opgenomen voor het maken van een afspraak. Tijdens deze afspraak krijgt u veelal direct de benodigde vaccinaties. Voor andere medicijnen krijgt u een recept mee voor de apotheek.

(Heeft u na 7 werkdagen geen telefoontje van ons ontvangen, dan hebben we u niet kunnen bereiken, neemt u dan zelf contact met ons op!)

Kosten
Reizigersvaccinatieconsult kost €24,50 p.p. of reizigersconsult gezin (2 volw. en 2 of meer kinderen) €49,00. Dit zijn kosten voor het uitzoeken van de eventueel benodigde vacccinaties / medicatie / adviezen. Ook wanneer u besluit af te zien van de geadviseerde vaccinaties moet u deze kosten voldoen. Over de verdere kosten van de vaccinaties kan de assistente u verder informeren.

LCR (Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering)
Als men een verre reis gaat maken verwacht men zo goed mogelijk beschermd te worden tegen ziekten die heersen in de (sub)tropen. De adviezen die een reiziger krijgt zijn gebaseerd op de landelijke richtlijnen van het LCR (Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering). Het is echter van belang om ook de individuele omstandigheden van de reiziger en van de reis bij een advies te betrekken. De vaccinaties en malariapillen die een reiziger nodig heeft zijn altijd afhankelijk van de reisbestemming, de gezondheidstoestand van de reiziger en de omstandigheden waaronder iemand gaat reizen. www.lcr.nl

Vul onderstaande vragenlijst in voor persoonlijk advies.